Anasayfa / Hosting / Opencart Kurulumu Nasıl Yapılır?
Eğer bir e-ticaret sitesi kurmak için mutlaka bir yazılım firması ya da ajansla çalışmanız gerektiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Artık e-ticaret sitesi kurmak çok kolay. Opencart, herhangi bir destek almadan kurulumunu yapabileceğiniz e-ticaret alt yapılarından biri. PHP tabanlı bir online mağaza yönetim programı olan Opencart, sürekli yaptığı güncellemelerle de e-ticaret trendlerine uyum sağlıyor ve farklı sektörlerden kullanıcıların ihtiyaçlarına yanıt veriyor.
Opencart üzerinden kendi e-ticaret sitenizin kurulumunu yapmak için öncelikle şu linke tıklayın: https://www.opencart.com ve Opencart yazılımını indirin. Kurulum için önceden sağlamanız gereken elementler ise şu şekilde:
Opencart kurulumu yapmak için öncelikle web sunucusu, PHP modülleri ve veritabanını etkinleştirmelisiniz. Kurulum için gereken PHP modülleri ise şu şekilde: xml, Mbstrings, Mcrypt, GD Library, Zlib, ZIP, Curl. Eğer satın aldığınız hosting paketinde bu modüller yüklü değilse, firmanızla görüşüp bunları aktif hale getirebilirsiniz. Opencart kurulumu için ilk etapta veritabanı kurulumu yapmalı ve bir mail adresi tanımlamalısınız.
Veritabanı Kurulumu
Öncelikle panelinizdeki Veritabanları bölümüne gelin ve MySQL Veritabanları alanına tıklayın. Yeni bir veritabanı kullanıcısı oluşturun ve kullanmak istediğiniz veritabanı adı ile kullanıcı adını belirledikten sonra bunları ilgili alanlara girin. Ardından bir şifre oluşturun.
Oluşturduğunuz şifreyi bir yere kaydetmeyi unutmayın. Aksi takdirde şifrenizi yeniden bulmakta güçlük çekebilirsiniz. Şifreyi kullan diyerek oluşan şifreyi aktive edin ve mavi renkteki oluştur butonuna tıklayarak veritabanı kurulumunuzu tamamlayın.
İsimtescilde Hosting hesabınız bulunuyor ise kurulum işlem adımları konusunda ilgili linkte yer alan adımları takip edebilirsiniz.
https://www.isimtescil.net/bilgibankasi/wordpressjoomlaopencartsmf-forumphp-bb-kurulumu
Mail Adresi Tanımlama
Mail adresinizi tanımlarken kurumsal bir imaj oluşturmaya özen gösterin. Bunun için uzantısı Gmail, Hotmail gibi adresler yerine kendi şirket adınız olan bir mail seçin. Şifre oluştururken veritabanı kurulumu sırasında yaptığınız işlemleri tekrarlayın.
Opencart kurulumu ile ilgili yapılması gereken diğer işlemlerse şu şekildedir:
Opencart kurulumu yaptıktan sonra dikkat etmeniz gereken en önemli konulardan biri, sitenizin herhangi bir güvenlik açığına sahip olmamasını sağlamaktır. Bunun için FileZilla programına yeniden girin ve Root’ta bulunan “install” klasörünü silin. Bu klasörü silmediğiniz takdirde web siteniz kötü niyetli yazılımlara karşı güvende olmaz. Kurulum işleminizi tamamladıktan sonra web sitenizi dilediğiniz gibi tasarlayarak e-ticaret satışlarına başlayabilirsiniz.
ETİKETLER: Opencart PHP FileZilla