Anasayfa   /   Hosting  /  En Çok Kullanılan Yazılım Dilleri

En Çok Kullanılan Yazılım Dilleri

Yazılım sektörü gelişmeye devam ettikçe, pek çok kişi program yazılım dilleri öğrenmek istiyor. Artık her işimizin internet üzerinden yapıldığı günümüzde ve gelecekte, yazılım en geçerli meslek olmaya devam edecek gibi görünüyor.

Popüler yazılım dilleri söz konusu olduğunda, mesleğe yeni başlayacak olan kişiler hangi yazılım dilini öğrenmesi gerektiği konusunda kararsızlık yaşıyor. Çok fazla yazılım dili olması ve her birinin farklı özelliklere sahip olup farklı sektörlerde kullanılması da kararsızlık aşamasını derinleştiriyor.

Bu kararı vermeden önce yazılım dilleri arasındaki farklara, artılara ve eksilere iyice hakim olmak gerekiyor. Ancak 2018 itibariyle, bir yazılımcının mutlaka öğrenmesi gereken bazı programlama dillerinden bahsedebiliriz. İşte 2018 yılında bilinmesi gereken yazılım dilleri.

JavaScript

JavaScript, dünyanın en çok kullanılan yazılım dillerinden biri. Eğer bu sektöre yeni adım atacaksanız, ilk başta JavaScript’i öğrenmeniz mantıklı bir karar olur. Bu dil, üzerine farklı yazılım dillerini de eklemek için iyi bir başlangıçtır. Özellikle son yapılan güncellemelerden sonra 2018 yılının en popüler program dillerinden biri olan JavaScript’i mutlaka öğrenmeniz gerekiyor. Bu dilin SQL ile benzer özellikler taşıdığını söyleyebiliriz.

Python

Yapılan anketlere göre Python, dünyanın en popüler yazılım dilleri arasında. Bu dil daha spesifik projelerde kullanılıyor. Bununla birlikte günümüzde pek çok şirket artık projelerini Python ile yazmaya başlıyor. Amazon üzerindeki en popüler yazılım kitaplarına bakıldığında, Python’un yükselişte olduğu görünüyor. Yani yazılım öğrenmek istiyorsanız, Python’u öncelikleriniz arasına koymanız sizin için oldukça faydalı olacaktır. Pek çok farklı uygulama seçeneği olan bu dil, Google gibi dev şirketler tarafından da çok seviliyor. Eğer yazılım sektörüne yeni adım atacak bir adaysanız, JavaScript ve Python ile başlamanızı öneririz.

C#

Anket verileri ve kullanan kişilerin yorumlarına göre C# de öğrenilmesi gereken yazılım dilleri arasında. Bu dilin her platformda kullanılabilecek olması, onu diğerlerinden ayırıyor. Bu yazılım dili ile Android ve iOS uygulamaları, Linux ve Mac uygulamaları yapılabiliyor. C# çok yönlü bir dildir ve kullanılması zor değildir. İyi projelerde iş bulmak için öğrenilmesi gereken işlerden biridir. C# bilenlerin Java’yı daha kolay öğrenecek olması da bu dilin artılarından biridir.

Java

Yapılan anketlere göre Java da yine dünya genelince yazılım sektöründe en çok kullanılan dillerden biridir. Öğrenmesi kolaydır ve sektörde iş bulmayı kolaylaştırır. C# öğrendikten sonra Java öğrenmek çok daha kolay olacaktır. Günümüzde pek çok şirket, yeni projeleri için bu yazılım diline yatırım yapmaktadır.

PHP

Yazılım sektörü ile uzaktan yakından alakası olan herkesin mutlaka duyduğu PHP, avantajlarının yanında yavaş olması ile popülerliğini yitiriyor. Ancak bugün sektördeki büyük projelerin birçoğunun PHP ile yazılmış olması, bu dili öğrenmeyi gerekli kılıyor. PHP’nin öğrenilmesinin çok kolay olması, bu dilin artılarından. Eğer içinde bulunduğumuz dönemlerde yazılım sektöründe iş bulmak istiyorsanız PHP öğrenmek oldukça mantıklı. Özellikle Wordpress için bu dil çok önemli. Ancak yakın zamanda sektördeki firmaların PHP’yi bırakıp farklı program dillerine geçmeleri de beklenen gelişmelerden.

C ve C ++

Yine çok kullanılan dillerden olan C ve C ++ yazılım dillerini öğrenmek istiyorsanız, işe C# ve Java ile başlamanızı öneririz. Eğer tecrübeli bir yazılımcıysanız ve CV’nize yeni bir dil eklemek istiyorsanız, bu iki seçenek sizin için iyi bir seçim olabilir. Bu diller özellikle VR sektörde yaygınlaştıkça daha çok kullanılacak gibi görünüyor.

ETİKETLER: Yazılım JavaScript Python Java PHP C ve C++

Mail Server Bilgilerimiz

  • Webmail: http://www.mailmatik.com
  • SMTP Server: mail.isimtescil.net (Port:587)
  • POP3 Server: mail.isimtescil.net (Port:110)

DNS Server Bilgilerimiz

  • tr.dnsenable.com - 93.89.230.241
  • eu.dnsenable.com - 185.111.235.37
  • us.dnsenable.com - 108.59.5.160